Texa TPS

Najnoviji alat koji vam omogućava da aktivirate i očitavate informacije o TPMS ventilima kao i da ih reprogramirate. Prema zakonu u EU, sva nova vozila koja se na tom tržištu prodaju nakon novembra 2014 godine moraju biti opremljena TPMS sistemom (sistemom za daljinsko očitavanje pritiska u pneumaticima). Osim u retkim slučajevima, ovo praćenje se vrši pomoću senzora koji su ugrađeni u ventile na pneumaticima. Svaki senzor meri pritisak, temperaturu i detektuje kretanje. Senzori se napajaju putem litijumske baterije a vezu sa kontrolnom jedinicom u vozilu ostvaruju putem radio veze.

TPS STANDARDNO REŠENJE ZA TPMS
TPS je osnovni TEXA alat za operacije vezane za pneumatike. Omogućava odlučnu pokrivenost marki i modela kao i TEXA tradicionalnu robustnost i kvalitet izrade. TPS komunicira sa senzorima ventila na svakom točku, aktivira ih ako su neaktivni i testira njihovu efikasnost. Ekran na alatu očitava pritisak, temperaturu i napunjenost baterije (tamo gde je to moguće) kao i identifikacione kodove i ostale dijagnostičke podatke koje obezbeđuje proizvođač vozila. TPS vam omogućava da proverite efikasnost senzora na pneumaticima kako biste ih zamenili ako je to neophodno.

TEHNIČKE SPEGIFIKACIJE
Procesor: Cortex M0+ , 48 MHz
Koprocesor: Prilagođen na FPGA (komunikacija sa senzorom) Memorija: 16 MB RAM
Ekran: Dimenzije: 1.5”, Tip: pozadinski osvetljen monohromatski LCD, rezolucija: 64×128 piksela
Autonomija: otp. 8 časova
Povezivanje: Bluetooth class 2 modul sa integrisanom antenom Punjenje: preko USB, oko 3 časa za potpunu napunjenost baterije Radna temperatura: – 10°C ÷ 50°C
Temperatura punjenja baterije: 0 °C do 45 °C
Radne specifikacije vlažnosti: 10% ÷ 80% bez kondenzacije
Dimenzije: 63x142x30 mm
Masa: 136 g