Auto klima ne hladi, ili hladi neefikasno

Naša iskustva govore da se sa prvim povećanjima temperature povećava i broj vozača koji nam se javljaju sa raznim problemima sa klimom u automobilu.

Vozači najčešće primećuju sledeće simptome:

  1. uopšte ne izlazi hladan vazduh
  2. izlazi previše hladnog vazduha
  3. izlazi nedovoljno hladnog vazduha

Dopuna gasa u auto klimi

Najčešći problem auto klime je nedostatak gasa u sistemu. U tom slučaju je potrebno da posetite naš servis. Naši majstori će Vam dopuniti gas i pregledati ceo sistem da bi ustanovili i druge eventualne neispravnosti, kao i razlog ispuštanja gasa. Nedostatak gasa vozač će primetiti tako što će klima hladiti neefikasno, ili neće hladiti uopšte.

Iste simptome može izazvati i zaprljan filter kabine, ili zapušena ventilacija. U tom slučaju je potrebno promeniti filter kabine, odnosno očistiti sistem ventilacije, jer se dešava da je lišće i prljavština zapuše. Ako je kaiš preko kog se pogoni kompresor klime u lošem stanju, ili nedovoljno zategnut, potrebno ga je promeniti, ili zategnuti da bi se obezbedio pravilan rad kompresora klima uređaja. Isti problem može biti izazvan još i nekim drugim električnim problemom, neispravnim kompresorom klime ili ekspanzionim ventilom. U tom slučaju se preporučuje poseta auto električaru (koga takođe možete pronaći u našem servisu).

CategoryAuto klime

© 2016 MOTOR DOO JAGODINA | NAJBOLJI PRIJATELJ VAŠEG AUTA